Follow my blog with Bloglovin
English Svenska

torsdag 15-Maj-2014

Wedding shoot in the forest

Jag bara måste dela dessa underbara bilder som Johanna Westin tog under Plezuros bröllopsfotografering. Modellen bär smycken från min senaste kollektion. Perfekt för ett bröllop! Örhängen Rainbow

Halsband Marry me

Hårband I whish och Örhängen Blå stjärna

Hårband I whish

Örhängen Rainbow

Pictures taken by Johanna Westin/Den sjungande fotografen.

Share/Bookmark

lördag 5-Oktober-2013

Forever Unique Jewelry + NyponStina= sant

Första gången jag träffade jag träffade Stina, ägaren av den fantastiska butiken NyponStina, var under ett event då min smyckeskollektion började säljas för första gången i Sverige. Hon är den typen av person som verkligen fångar allas uppmärksamhet: vacker och har en härlig personlighet Stina in her shop and atalje where she design, create and sell her unique pieces

Stina desgnar och skapar kläder med inspiration av 50-60- talet och ger dem en modern och unik touch. Som ni hör, har hon en liknande syn på mode som jag har.

Så när jag åkte till Sverige tog jag chansen och slank in i hennes butik och frågade om hon skulle vara intresserad av att sälja min kollektion och jag är så glad att kunna meddela att hon kommer att göra just det från och med mitten av oktober

Share/Bookmark

måndag 23-September-2013

Forever Unique Jewelry and Le Bijou dans le sac

Sedan 2 veckor tillbaka, har jag börjat arbeta med butiken "Un Bijou dans le sac" som ligger belägen i Chatelet, Bryssel. En magnifik butiken fylld med vintage designer- accessoarer och nu även Forever Unique Jewelry!

JPEG - 125.5 kb
This is my latest business partner: Un bijou dans le sac

Jag är verkligen stolt och glad över att ha hittat min första affärspartner här i Bryssel.

JPEG - 130.4 kb
This exclusive boutique sell vintage designer accessories.
JPEG - 134.6 kb
I really love how they chosed to display my collection

Det är verkligen intressant att se hur människor i olika länder reagerar på en och samma sak, på mitt koncept " att ha det som andra inte har, att vara unik" och det verkar som om kvinnor verkligen önskar att finna någon unik detalj att bära som de är helt ensamma om och som får henne att skilja sig från massan. Och det är min största inspirationskälla någonsin!

Share/Bookmark

torsdag 19-September-2013

Mixing business with pleasure

När inspirationen flödar som den gör just nu, är det bara köra på! Hatten på och ner till marknaden, "Jeu de Balle". Ready steady go! Att besöka denna marknad är verkligen en upplevelse. Det handlar inte bara om att pruta, nej, man träffar på så många olika sorters människor där. Since a lot of my customers love pearls, it's just to search a bit extra afteer the perfect ones. Där hittar man den charmiga och vänliga säljaren, den aggressiva och nästan oförskämda säljaren, den förvirrade säljaren och idag träffade jag en svensk man! Bra pris för för en landsman! Och stämningen är finemang- lagom trängsel och lagom konkurrens mellan oss besökare! Normalt finkammar jag området på ca 2 timmar. Efteråt belönar jag mig själv med någon form av dricka ... A perfect ending of a perfect hunt The capture of the day

Share/Bookmark

A magnifique event at Lugna Rum

Så var våren äntligen här och vilken fantastisk tid för ett smyckesevent! Den här gången återvände jag till hemmaplan, till min hemstad, Katrineholm.

JPEG - 95 kb
Preparing
JPEG - 101.2 kb
Guess why I needed an extra bag on the plane...
JPEG - 93.3 kb
Minutes before opening

Min co-host var min söta kusin, Jeanette som driver "Lugna Rum", platsen för kvällen.

JPEG - 89.7 kb
Me and my co-host, Jeanette

Det kändes verkligen roligt att vara "tillbaka" och att få träffa människor som jag inte träffat på flera år. Tack till alla som kom, det var ni som gjorde kvällen magnifik!

Share/Bookmark

torsdag 16-Maj-2013

Time for a wedding!

Now it’s time for a wedding theme at Plezuro, one of the boutiques that sell my jewelry. I have created a special set for the bride to be. The set can be purchased at Plezuro in Stockholm, Sweden or in the web shop http://www.plezuro.se/125-forever-u....

Well, you don’t actually have to go and get married to be allowed to wear these! Jewelry is allways apropriate!

JPEG - 115.8 kb
For the bride to be
JPEG - 84.5 kb
Necklace "bride" and earrings "Blessed"
JPEG - 56.3 kb
Rhinestone earrings "Waterfall"
JPEG - 105.7 kb
Ring "I do"

All pictures are taken by Johanna Westin.

Share/Bookmark

måndag 23-Juli-2012

Hat on!

Äntligen en regnfri dag! På med hatten och traska ner till min favoritloppis. Det första bordet jag alltid går till är min glada favoritförsäljares. Han har det absolut största utbudet av smyckesdelar och jag bara älskar att förhandla med honom eftersom hans engelska är lika dålig som min franska (vilket innebär RIKTIGT dålig) Prutningen sker därför till största delen med hjälp av kroppsspråk. Efter 3 timmars shoppande beger jag mig hem för att sätta igång tillverkningen. Visar bilder på några av de smyckena som jag har designat av delar från mina inköpta smycken. Dessa kan självklart köpas i webshopen!

JPEG - 176.3 kb
Scanning my favourite table at the market
JPEG - 105.3 kb
JPEG - 94.1 kb
"You’re a star"
JPEG - 103.7 kb
"Bride"
JPEG - 91 kb
"Universe"
Share/Bookmark

onsdag 9-Maj-2012

A fabulous evening!

Så var dagen kommen för lanseringen av min smyckeskollektion Forever Unique Jewelry på Plezuro. Jag älskar när man får uppleva känslan av att hårt arbete lönar sig! Det blev en underbar kväll med dricka och mingel och jag njöt av varje sekund! Tack till alla er som kom och till er som inte var där: här kommer lite bilder från kvällen. Se till att kika in i min webshop www.foreveruniquejewelry.com där jag säljer mina smycken! Jag uppdaterar sidan i takt med att jag tillverkar nya smycken, så håll alltid utkik! För att komma dit direkt, var god och klicka här

Passa även på att gå in på Plezuros facebook och se ytterligare bilder från eventet. Klicka här. Jag mötte även en färgglad personlighet under kvällen som gjorde en jättefin bloggartikel om kvällen. Klicka här för att läsa den.

JPEG - 109 kb
Min lilla exklusiva goodiebag
JPEG - 120.2 kb
"Tränar" på min presentation
JPEG - 104.1 kb
On display
JPEG - 143.5 kb
Blink blink
JPEG - 79.7 kb
Mina tryckta broschyrer
Share/Bookmark

onsdag 18-April-2012

Fabulous event!

Dagen som har jag jobbat för natt och dag för närmar sig! Den 26: april är det dags för lanseringen av min smyckekollektion Forever Unique Jewelry i modebutik Plezuro i Stockholm. Plezuros ägare är min senaste affärspartner och hon delar min passion för det unika, vilket återspeglas väl i hennes butik. Jag måste säga att mina smycken passar som handen i handsken där! Här är visar jag inbjudan till eventet som jag (rättelse: med hjälp av min man) har designat.

PNG - 327.5 kb
Inbjudan till mitt event

Idag publicerades även pressreleasen på webben. För att läsa den klickar du här

Share/Bookmark

fredag 2-Mars-2012

Natural beauty

Såsom varje år står en tripp till mitt underbara Indien på agendan. Indien är en av de platser där jag blir som mest inspirerad. Dess kultur och hela omgivning andas naturlig skönhet. Vart man än går stöter man på marknader, stora som små, där man kan hitta de mest häpnadsväckande vackra material och hantverk.

JPEG - 82.2 kb
Wonderful sweet water pearls
Share/Bookmark

onsdag 28-December-2011

Christmas is here!

Åh, nu är min favoritstund på året äntligen här! Från och med den 1 december, är mitt hem pyntat till bredden, julgodiset ligger i sina burkar, och klapparna ligger i garderoben. Men detta har inte skett i en handvändning inte. Oavsett hur tidigt jag än startar, så slutar det alltid med att jag springer över mig själv för att hinna bli i ordning i tid. Men den 24: e ser jag alltid till att varva ner och njuta av "min dag". God Jul till er alla!

JPEG - 222.7 kb
This is the result of 5 hours of work
JPEG - 76.7 kb
A breath of Christmas
JPEG - 125.9 kb
My Christmas alter
JPEG - 157.5 kb
My own creation
Share/Bookmark

tisdag 20-December-2011

Launching of my jewelry line!

Jo, det har verkligen passerat en viss tid sedan dagen då jag lanserades min smyckekollektion Forever Unique Jewelry i butiken The Apartment i Stockholm, Sverige, men de följande veckorna har varit galet hektiska. Lanseringen i både Sverige och här i Bryssel blev en succé, vilket har medfört en rejäl förändring av mitt arbetstempo. För att kunna designa och skapa nya, unika smycken behöver jag naturligtvis material, men framför allt behöver jag inspiration, inspiration som först och främst kommer från tanken av att mina smycken ska komma att beröra någon annan på ett speciellt sätt. Så tack till er alla som ger mig inspiration! Här presenterar jag några bilder från "The Apartment".

JPEG - 163.7 kb
Min egna monter på The Apartment
JPEG - 76.6 kb
En utav hyllorna i min monter
JPEG - 118.5 kb
En utav mina senaste kreationer: "Diamonds overboard"
JPEG - 116.3 kb
En av mina ringar: "Waterfall"
JPEG - 97.8 kb
En utav mina favoritringar från kollektionen: "Elegance for your hand"
Share/Bookmark

söndag 4-December-2011

Let it snow!

No, I’m really not a morning person, but when being offered a breakfast buffet at a table with candles lit, even I am willing to get up early. Very cosy! One of the many things that are simply great with the visits from my father- in- law is that he shares my passion for antiques. So today is the day we went to my dear flea market in Porte de Vanves.

JPEG - 96.2 kb
No weather can stop me

Just when we arrived to the market it suddenly, without any warning, started to snow. And with snow, I really mean snow! So the visit became quit rapid, but of course I managed to find a couple of “necessary” things I just had to have.

JPEG - 109.9 kb
All done!

After this we where both wet and frozen and took the bus to San Michel and ate lunch at Café de Paris. Very delicious and most of all dry and warm…

Share/Bookmark

onsdag 16-November-2011

Brussels Accessible Art Fair

After months of hard work the day was finally here!

JPEG - 128.9 kb
Me in front of my stand

It was on very shaky legs I watched the doors open and people streaming in. Sure I have had 4 exhibitions earlier, but they have all been under my control with me as the only artist, so this exhibition was really something new for me.

JPEG - 201.3 kb
The VIP night

During the time that the exhibition lasted I got to meet so many interesting people and I can say with no hesitation that this was worth all the hard work!

JPEG - 95.1 kb
Outside the beautiful place that the exhibition was held
Share/Bookmark

fredag 23-September-2011

The big apple

Äntligen dags för vår årliga tripp till New York! Känns som man var här igår! Allt var underbart, vi strosade runt och insöp kulturen, käkade munkar och skålade på "roof top bars".

JPEG - 219.6 kb
Determination has never been my strongest forte
JPEG - 166.5 kb
My kind of world!

Men så plötsligt dök det upp en nyhet som skapade total panik: orkanen Irene var på väg mot Manhattan!

JPEG - 92.6 kb
The day after

Folk flydde sina hem, vi uppmanades att tappa upp vatten i badkaret, köpa hem mat, dricka och ficklampa. Sällan har jag varit så rädd. men lika snabbt som den anlände å var den borta och allt var som vanligt igen.

JPEG - 165.7 kb
All interested in fashion and who see the Project runway probably recognize this shop
JPEG - 154.2 kb
2 cookie monsters
Share/Bookmark

Pages 1 | 2 | 3

Tags

Share/Bookmark