Buongiorno!

Trots att jag redan besökt Rom ville jag återigen besöka alla de storslagna platserna. Min absoluta favorit är Sixtinska kapellet- utan tvekan. Denna plats går inte att beskriva med varken ord eller bilder- den bara måste upplevas.

JPEG - 114.5 kb
Himmelens solstrålar letar sig in i Pantheon
JPEG - 145.4 kb
Detta är vad man kallar konst
JPEG - 238.4 kb
Vägen som leder till Michelangelos verk

På en fontän utanför Pantheon trängdes duvor och jag var fast besluten att få ett foto i rörelse. Så jag stod tålmodigt o väntade med kameran rätt inställd och väntade på att någon pippi skulle röra sig. Efter att ha lyckade missa typ 20 sådana tillfällen fick jag äntligen min bild. Vackert!

JPEG - 157 kb
Äntligen!

Kan du tänka dig, det finns loppmarknader även i Rom! Den mest omtalade är Porta Portese. Inte helt lätt att pruta när försäljarna pratar lika fattig engelska som jag pratar italienska (dvs. en tiondel av resehandbokens parlör över"vanliga fraser).

JPEG - 64.2 kb
Dök direkt in i loppisen Porta Portese

Och så givetvis viker man ju av ett par dagar för sko-jakt! Roms shoppinggator har lika många skobutiker som Marais har uteserveringar- till min mans glädje... är det inte loppisar så är det skobutiker. Romresans inköp blev så diverse loppisfynd samt ett par sandaler med 13 cm. klack. Snygga men kanske inte så ergonomiska.